Hancock

Hancock Bryggerierne i Skive har en lang historie, der startede helt tilbage i 1876, med en hjemmeproduktion af hvidtøl. Dette blev startet af A. P. Lorentzen. Og blev senere (i 1889) forpagtet af Christian Daugaard, og han overtog bryggeriet kort efter (1892).

3 år efter dette overtog Christian Christiansen bryggeriet og udvidede samtidig. Han opdelte bryggeriet i to grene: Et ølbryggeri der blev kaldt Thordal og en mineralvandsfabrik der blev kaldt Krystal.

Sideløbende med ovenstående udvikling havde Erik Nielsen 1891 startet med at brygge sodavand, men pladsen blev hurtigt for trang, og senere i 1913 overtog han Thordal bryggeri og mineralvandsfabrik.

Selve Hancock navnet stammer fra håbet om at starte eksport og et mere internationalt navn var derfor nødvendigt. Eksportsælgeren for Thordal bryggeri var engelsk gift og hustruens pigenavn var Hancock. Det blev derfor det nye navn på bryggeriet. Eksporten blev aldrig den helt store succes og består i dag kun stort set af den tyske grænsehandel.

I dag er bryggeriet et aktieselskab med navnet Hancock Bryggerierne A/S. Det er stadig familien Nielsen der styrer virksomheden. I dag er det barnebarnet til Erik Nielsen; Fritz E. Strange Nielsen der styrer bryggeriet, der i øvrigt i dag også er flyttet uden for Skive by.

Delikater ApS   |   Enghaven 5 -7   |   7500 Holstebro   |   + 45 77 34 21 64   |   info@delikater.dk